Knäböj för kvinnor

För att få fina ben och träna rumpan är knäböj en fantastisk övning. Det ger även funktionell styrka i benen och ryggen som man ofta har stor hjälp av i vardagen. Målmedvetenhet och regelbunden träning är viktigt för att få ut det mesta från träningen, men man kan få stor hjälp av kosttillskott särskilt anpassade för kvinnor. Kosttillskott kan på olika sätt hjälpa kroppen att få mer ut av träningen och kvinnor har inte riktigt samma behov som män när det kommer till kosttillskott, kvinnor har ofta ett större behov av vitaminer och lägre energibehov för att nämna två exempel.

Därför ska du träna knäböj
Träna knäböj regelbundet är nästan ett måste för att få fina ben vilket intresserar de flesta kvinnor. Övningen är även den kanske det bästa sättet att träna rumpan. Du kommer även utveckla styrka i ryggen och höften och ger en bra hållning.

En sammanfattning av vad regelbunden knäböj kan göra för din kropp:

  • Tränar förmodligen lår, rumpa samt höfterna mer effektivt än någon annan övning. Träningen ger dig styrka i benen och bålen
  • Det är den effektivaste övningen för att ge dig fasta fina ben samt en fast och rund rumpa
  • Knäböj bränner fett väldigt bra. Det är vanligt att kvinnor har mer fett på låren och rumpan, vilket kan vara oönskat för en del kvinnor. Knäböj bränner fett effektivt, det är mycket bra övning för att få bort oönskat fett på ben och rumpa

Ger en styrka som är användbar i vardagen
Förutom att forma benen och rumpan ger knäböj en funktionell styrka som du kan ha stor nytta av i vardagen. Övningen utvecklar styrkan i ryggen och ger dig en bra hållning. Musklerna som är inblandade i att hålla ryggen upprätt får bra träning av knäböj.

Vilken variant ska du använda?
Pröva dig fram för att hitta den variant av knäböj som passar dig bäst. För nybörjare som aldrig tränat innan kan det vara bra att testa knäböj utan vikter. Lär dig tekniken ordentligt. När du känner att det börjar bli lätt utan vikter och tekniken är sitter i bra är det dags att testa lätta vikter. Pröva dig fram mellan skivstång eller hantlar för att se vilken som passar dig bäst. Testa även frontböj, det är en variant av knäböj där skvistången vilar på framsidan istället för på den övre delen av ryggen.

Oavsett om du väljer frontböj, vanlig knäböj samt med eller utan vikter är det viktigt att du tränar regelbundet och konsekvent. Gör du detta kommer du märka stor förbättring på dina ben och din rumpa.